Vittoria VH IKON

Vittoria VH IKON Cykelhjälm

VH IKON

Snygga VH IKON är en hjälm som har ett coolt utseende och en speciell stil. Den går ner en bit i nacken vilket är bra. VITTORIA VH IKON är en hjälm som inte ser ut som traditionella cykelhjälmar.

Aerodynamik

Detta är en hjälm där man har tagit innovationen ett steg längre. Det är en perfekt hjälm för den som vill vara trendig. Man har tagit fasta på att man vill ha en hjälm som är aerodynamisk. De få lufthålen gör att den blir aerodynamisk.

Banden på denna cykelhjälm
Banden som sitter i denna hjälm är av nylon vilket är vanligt samt bra. De är till viss del vattenavvisande samt att de är tåliga. De går att skölja av med ljummet vatten om du önskar. Banden går enkelt att justera efter önskad storlek.

 

CE 1078 cykelhjälm

CE märkning viktigt vid val av hjälm. Bokstäverna CE är en förkortning för Conformité Européenne (i överensstämmelse med EG-direktiven). Du kan se att ofta VD har undertecknat i manualen eller instruktionen till en produkt. Därför är det viktigt med CE märkning vid val av hjälm, för att en hjälm ska få säljas. Med CE-märkning får hjälmar säljas i EES-området utan ytterligare krav. Förutsättningarna för att få CE-märka en hjälm är att:Produkten överensstämmer med grundläggande krav på exempelvis hälsa, säkerhet, funktion, miljö.

Att man har följt ett kontrollprocedur som satts upp tidigare.Är en hjälm försedd med CE-märkning. Visar detta att tillverkaren eller importören, har följt de grundläggande krav som återfinns i de EU-direktiv som reglerar detta. I princip innebär det att tillverkaren är ansvarig för alla skador som orsakas av den CE-märkta produkten, under förutsättning att användaren följt instruktionerna. Medlemsstaterna har förpliktat sig att överföra kraven till nationella regler med bibehållen kravnivå. Det finns hjälmar som inte är CE märkta. Anledningarna kan vara att den används inom ett område där den inte har kravet på sig att vara CE märkt. Men vad händer om man använder samma hjälm inom ett annat område där det är krav på att ha CE märkt hjälm. Vi på Hjälmspecialisten har tagit ett beslut om att bara sälja hjälmar och skydd som är CE märkta.